Blog

Fii atent de ortografie - .htaccess nu este iertator de erorile de ortografie.


.htaccess este case sensitive. Daca incercati un exemplu ce contine litere mari, asigurativa ca nu le modificati in fisierul .htaccess


Atentie la activarea cache-ului. Daca situl este static, se pot seta perioade mai mari pentru cache. Dar daca situl se actualizeaza zilnic, alege cu grija ce fisiere sunt cache-uite si pentru ce perioada de timp. Ar fi pacat ca situl sa fie actualizat, dar vizitatorul sa vizualizeze doar continutul vechi.


Nu uita sa comentezi notitele personale. Poti face asta adaugand caracterul '#' la inceputul linei.


Intotdeauna testeaza situl imediat ce ai facut o schimbare in fisierul .htaccess. Un simplu caracter gresit poate face diferenta intre un site care merge sau un site picat pentru cateva ore.


Pe aceeasi idee, intotdeauna pastreaza o copie de rezerva a .htaccess inainte sa faci modificari. In felul acesta, daca apar probleme poti sa revii imediat la fisierul original.


Asigurate ca orice functie esentiala inclusa de tine in .htaccess este compatibila cross-browser. Sunt anumite lucruri care nu sunt suportate de anumite browsere.


Daca protejezi un director prin .htaccess, ar trebui sa stii ca daca accesul nu se face doar prin .https, parola poate fi aflata.